Muziekinstrumenten, bladmuziek, professioneel geluid & licht. Voor meer informatie. Bel: 0517-382820

Gitaar

Gitaar

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

9 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

9 artikel(en)

Op zoek naar een betaalbare beginners gitaar of juist een exclusief model voor een scherpe prijs? Bij Mollema Music World in Franeker, Friesland vindt u een ruime keuze. Als speciaalzaak heeft Mollema Music World onderstaande artikelen ruim in voorraad van o.a. de volgende merken: Fender, Squier, Ibanez, Cort, Takamine, Crafter, B.C. Rich, Roland, Boss, Marshall, Vox, D'addario, Yamaha, Digitech, Ernie Ball, Hartke en Dunlop.

Elektrische gitaren

U kunt bij ons terecht voor elektrische gitaren van onder andere Fender, Gretsch, Hagstrom, Ibanez, Yamaha, Squier, Ltd en Vintage. Stuk voor stuk top merken en leverbaar in veel verschillende modellen. Van de "solid body" elektrische gitaar, waarvan de kast  van massief hout gemaakt is, tot de "hollow body" elektrische gitaar waarvan de kast hol is en vaak iets groter. Dit laatste type wordt ook wel een semi-akoestische gitaar genoemd en ziet u veel terug in muziekstijlen zoals jazz, blues en Rock 'n' roll.

Een belangrijk onderscheid wordt gemaakt in het type element waar de gitaar mee uitgerust is. De enkelspoel (single coil) elementen produceren een helder geluid en worden vaak toegepast in Fender gitaren zoals de Stratocaster en Telecaster. Humbucker elementen zijn terug te vinden in Les Paul en SG modellen van Vintage maar ook in de merken Ibanez en Hagstrom. Het geluid van een humbucker is warm met een hoge output en daardoor zeer geschikt voor hardere blues, rock en heavy metal. Als laatste de P90, een enkelspoel element, maar dan met een hoge output gecombineerd met een heldere klank.

Akoestische gitaren

Akoestische gitaren zijn globaal in twee groepen te verdelen.
Spaanse gitaren ook wel klassieke gitaren genoemd zijn bespannen met nylon snaren en hebben een brede platte hals. De klank is warm en niet erg luid. Hierdoor is dit een perfecte lesgitaar voor de beginner. De snaren snijden niet in de vingertoppen en er is voldoende ruimte tussen de snaren om de vingers te plaatsen.
Western gitaren, soms ook country of folk gitaar genoemd, zijn bespannen met metalen snaren en hebben een smalle hals voorzien van een halspen (truss-rod). De klank is voller, luider en meer helder dan bij een klassieke gitaar. Dit is een ideale gitaar om uzelf te begeleiden bij het zingen en wordt daarom veel gebruikt door "Singer-Songwriters". De modellen met een ingebouwd element en voorversterker (pre-amp) kunnen worden aangesloten op een akoestische versterker of mengpaneel.

Basgitaren

De basgitaar is bespannen met vier dikke snaren om een laag geluid te produceren. Bij basgitaeren zijn ook alle eerder genoemde varianten mogelijk zoals solid body, hollow body, akoestisch, nylon snaren, metalen snaren, single coil en humbucker elementen.

Kindergitaren

Aan de kleintjes is ook gedacht. Kinder gitaren die verkocht worden in speelgoedwinkels zijn vaak niet te stemmen en bespelen. Bij Mollema Music World koopt u voor hetzelfde geld een (echte) kindergitaar.

Versterkers en effecten

Om een elektrische gitaar of basgitaar te kunnen gebruiken is het nodig om deze aan te sluiten op een versterker. Voor ieder type gitaar zijn kleine oefenversterkers voor thuis beschikbaar maar ook grote versterkers voor gebruik op het podium of in de oefenruimte. Samen met geluidseffecten ook wel stompbox of multi-effect pedaal genoemd heeft een versterker veel invoed op de elektrische gitaarsound. Tegenwoordig worden effecten zoals galm (reverb), distortion en chorus vaak al ingebouwd in de versterker. Om uw eigen geluid te vinden loont het de moeite om diverse merken en modellen uit te proberen.
Versterkers voor akoestische gitaren zijn gebouwd met het idee dat ze de klank zo zuiver mogelijk weergeven en deze nauwelijks beïnvloeden.

Gitaar accessoires

Inmiddels bestaat er een groot arsenaal aan noodzakelijke en/of handige gitaaraccessoires. Denk aan snaren, plectra, riemen, tassen, koffers, statieven, stemapparaten, capo's, snoeren en vervangende onderdelen.