Muziekinstrumenten, bladmuziek, professioneel geluid & licht. Voor meer informatie. Bel: 0517-382820

Elektrische gitaar

Elektrische gitaar

Elektrische gitaren

Linkshandige elektrische gitaren

In de hedendaagse pop en rock muziek is de elektrische gitaar niet meer weg te denken. Dit type gitaar heeft doorgaans geen klankkast en produceert zijn geluid met behulp van elementen (pick-ups) die worden aangesloten op een gitaarversterker.

Solid body gitaar

De solid body elektrische gitaar is het meest gangbare type en wordt zo genoemd omdat de klankkast gemaakt is van een massief stuk hout. De bekendste modellen zijn de Fender Telecaster en Stratocaster of de Gibson Les Paul en SG modellen. De Fenders worden vaak uitgerust met enkelspoel (single-coil) elementen en produceren een heldere klank. De Les Paul en SG modellen beschikken meestal over humbucker elementen met een warme klank en hoge output. Mollema Music World voert deze modellen o.a. van de merken Cort, Tokai, LTD en Vintage.
Andere bekende merken zoals Ibanez, Yamaha en Hagstrom baseren hun modellen op deze oermodellen maar hebben daarnaast ook eigen modellen ontwikkeld.

Hollow body gitaar

Een hollow body gitaar heeft een holle maar dunne klankkast en daardoor te weinig volume om het instrument onversterkt te gebruiken. Merken zoals Hagstrom, Gretsch en Gibson hebben dit model gitaar in hun assortiment. De hollow body, ook wel semi-akoestische of jazz gitaar genoemd, wordt gebruikt in diverse muziekstijlen, waaronder jazz, blues en rock 'n' roll. Door de holle klankkast is het geluid warmer dan een solid body maar minder geschikt voor harde muziekstijlen. Er bestaat snel kans op rondzingen (feedback) wanneer een vervorming (distortion / overdrive) effect wordt gebruikt.

Overige elektrische gitaren

Naast de standaard gitaar modellen bestaan er ook speciale soorten zoals de lapsteel, 7-snarige en synthesizer gitaren. Een lapsteel gitaar wordt op schoot of op een tafel gelegd om deze vervolgens te bespelen met een slide. De synhthesizer gitaar is uitgerust met een speciaal midi element en wordt aangesloten op een geluidsmodule of computer waarmee een enorme verscheidenheid aan klanken kan worden geproduceerd.